Du behöver
- 4 st fjärilskotletter
- kantareller eller motsvarande konserverade
- 2.5 st lökar färska med blast
- salt
- svartpeppar eller pepparmix
Till stekning
1.5 msk smör eller margarin
Att servera till
pasta kokt
sallad med citrondressing
Gör så här
1
Skär bort det mesta av fettet på köttet före eller efter stekningen.
2
Ansa och skär svampen i mindre bitar om den är stor. Ansa och skiva lökarna, även blasten.
3
Stek svamp och lök i lite matfett tills den vätska som bildats kokat in. Smaksätt med salt och peppar.
4
Krydda kotletterna. Bryn dem på båda sidorna och låt dem eftersteka på svag värme tills de är genomstekta. Beräkna 3-4 minuter per sida.
5
Servera de nystekta kotletterna med svamp- och lökblandningen till nykokt pasta. Välj glutenfri pasta vid celiaki.
6
En lätt citrondressad sallad är friskt och gott till. Servera gärna en brödskiva till för att få tillräckligt med energi.