Du behöver

  • 4 st fjärilskotletter
  • kantareller eller motsvarande konserverade
  • 2.5 st lökar färska med blast
  • salt
  • svartpeppar eller pepparmix

Till stekning

1.5 msk smör eller margarin

Att servera till

pasta kokt
sallad med citrondressing

Gör så här

1
Skär bort det mesta av fettet på köttet före eller efter stekningen.

2
Ansa och skär svampen i mindre bitar om den är stor. Ansa och skiva lökarna, även blasten.

3
Stek svamp och lök i lite matfett tills den vätska som bildats kokat in. Smaksätt med salt och peppar.

4
Krydda kotletterna. Bryn dem på båda sidorna och låt dem eftersteka på svag värme tills de är genomstekta. Beräkna 3-4 minuter per sida.

5
Servera de nystekta kotletterna med svamp- och lökblandningen till nykokt pasta. Välj glutenfri pasta vid celiaki.

6
En lätt citrondressad sallad är friskt och gott till. Servera gärna en brödskiva till för att få tillräckligt med energi.