Du behöver

  • 1 st vitkålshuvud ca 750 g
  • 1 dl rapsolja
  • 1 msk ättiksprit
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

1
Finstrimla kålen. Lägg den i en kastrull med kokande vatten. Låt vattnet koka upp igen och koka 1 minut. Häll av vattnet genom en sil och spola av kålstrimlorna med kallvatten. Låt rinna av väl.

2
Blanda olja, ättika, vatten, salt och peppar. Häll dressingen på kålen och blanda väl. Lägg kålen i en burk med tätt lock i kylskåpet.


Kommentar:
Variationer:
Ta så mycket kål som du behöver i en liten låda. Toppa med strimlad paprika eller halva körsbärstomater eller rivet äpple etcetera. Även olika färska örter ger variation till kålsalladen så att den känns ny varje gång.