Du behöver

  • 2 paprikor i olika färger
  • 1 squash, ca 300 g, gul eller grön
  • 1–2 knipplökar
  • 1 msk (oliv)olja
  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk grönsaksfond
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 1 tsk torkad oregano
  • svartpeppar, saltflingor
  • 4 skivor kassler, ca 300 g

Gör så här

1
Skölj och rensa fröna ur paprikorna och grovdela dem. Skölj squashen och grovdela den. Skala och klyfta lökarna. Fräs allt under omrörning 2 minuter i olja i en panna.

2
Häll i vatten, fond och balsamvinäger. Koka cirka 5 minuter under lock tills grönsakerna mjuknat. Krydda, salta om så behövs.

3
Grilla kasslerskivor eller lövbiffar i en knappt oljad grillpanna, eller bräck skivorna med aningen fett i en stekpanna. Lägg ovanpå ratatouillen på varsin tallrik. Servera med potatis eller ris. Ät bröd till.