Du behöver

Frityrsmet (räcker till ca 500 g fisk och grönsaker):

2 dl Ljummet vatten
125 g majsmjöl (knappt 3 dl)
1/2-1 tsk salt
1 tsk strösocker
1 tsk bikarbonat
1.25 dl olja vegetabilisk

Till fritering:

olja

Tillbehör:

sås sötsur
vattenkrasse
abborrfilé

Gör så här

1
Blanda ingredienserna till frityrsmeten.

2
Hetta upp oljan till fritering. Prova med en bit grönsak doppad i sparsamt med smet. Smeten ska få färg rätt fort. Grönsakerna ska ha kvar sin krispighet.

3
Doppa grönsaker (exempelvis broccoli, blomkål, morotsstavar, bitar av zucchini, paprika och gröna bönor) i oljan.

4
Som tillbehör, fritera strimlad abborrfilé doppad i smet.


Kommentar:
Att dricka till:
Visst, ett vin från Toscana är inte fel. Men låt mig få fresta med en öl, närmare bestämt ett glas Jever Pilsener. Som det står i systemkatalogen: Medelfyllig, ren och med frisk smak. 33 cl kostar 12:40.