Du behöver
- 2 st morötter
- 1 st purjolök
- 1 st gul lök
- 2.5 dl vatten + 1 fiskbuljongtärning
- 0.5 kg torskfilé eller koljafilé
- 0.5 st citron
- persiljekvist några
- 1 st lagerblad
- 1 tsk dillfrö
- 1 tsk salt
Gör så här
1
Ansa grönsakerna och skär dem i skivor.
2
Lägg dem i en gryta tillsammans med buljongen. Låt grönsakerna koka cirka 10 minuter.
3
Skär fiskfilén i mindre bitar och lägg ner dem i grytan. Stick även ner citronskivor, några persiljekvistar och lagerbladet.
4
Strö över lite dillfrö eller någon annan krydda, till exempel timjan, mejram eller basilika. Smaksätt med salt.
5
Låt grytan sjuda 5-10 minuter beroende på om fisken är djupfryst eller färsk.
6
Servera med ris eller kokt potatis.