Du behöver

  • 2 st morötter
  • 1 st purjolök
  • 1 st gul lök
  • 2.5 dl vatten + 1 fiskbuljongtärning
  • 0.5 kg torskfilé eller koljafilé
  • 0.5 st citron
  • persiljekvist några
  • 1 st lagerblad
  • 1 tsk dillfrö
  • 1 tsk salt

Gör så här

1
Ansa grönsakerna och skär dem i skivor.

2
Lägg dem i en gryta tillsammans med buljongen. Låt grönsakerna koka cirka 10 minuter.

3
Skär fiskfilén i mindre bitar och lägg ner dem i grytan. Stick även ner citronskivor, några persiljekvistar och lagerbladet.

4
Strö över lite dillfrö eller någon annan krydda, till exempel timjan, mejram eller basilika. Smaksätt med salt.

5
Låt grytan sjuda 5-10 minuter beroende på om fisken är djupfryst eller färsk.

6
Servera med ris eller kokt potatis.