Du behöver

  • 1 litet blomkålshuvud i buketter
  • 4-6 späda morötter i stavar
  • ca 200 g sockerärter
  • 4 fläskkotletter
  • Sås:
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • 1 1/2 msk vetemjölplus lite vatten
  • 1 1/2 dl crème fraîche
  • 2 krm salt, 1-2 krm mald svartpeppar
  • ca 1/2 msk soja
  • ca 1/2 msk hackad gräslök

Gör så här

1
Koka upp vatten med salt. Lägg i blomkålsbuketter, morotsstavar och sockerärter var för sig och koka varje sort helt kort. Grönsakerna ska nätt och jämnt bli mjuka.

2

3
Stek sedan kotletterna i lite matfett till fin färg.

4

5
Koka under tiden upp vatten med den halva buljongtärningen. Vispa i mjöl, utrört i en aning vatten. Rör i crème fraîche och koka några minuter. Tillsätt soja och smaka av med salt och peppar. Rör i gräslök.

6

7
Klart att äta – med nykokt färskpotatis. Persikor kan med fördel bli en enkel men fräsch och god avslutning.