Du behöver
- 1 litet blomkålshuvud i buketter
- 4-6 späda morötter i stavar
- ca 200 g sockerärter
- 4 fläskkotletter
- Sås:
- 2 1/2 dl vatten
- 1/2 grönsaksbuljongtärning
- 1 1/2 msk vetemjölplus lite vatten
- 1 1/2 dl crème fraîche
- 2 krm salt, 1-2 krm mald svartpeppar
- ca 1/2 msk soja
- ca 1/2 msk hackad gräslök
Gör så här
1
Koka upp vatten med salt. Lägg i blomkålsbuketter, morotsstavar och sockerärter var för sig och koka varje sort helt kort. Grönsakerna ska nätt och jämnt bli mjuka.
2
3
Stek sedan kotletterna i lite matfett till fin färg.
4
5
Koka under tiden upp vatten med den halva buljongtärningen. Vispa i mjöl, utrört i en aning vatten. Rör i crème fraîche och koka några minuter. Tillsätt soja och smaka av med salt och peppar. Rör i gräslök.
6
7
Klart att äta – med nykokt färskpotatis. Persikor kan med fördel bli en enkel men fräsch och god avslutning.