Du behöver

  • 1 kg räkor oskalade
  • 1 kg kräftor hela
  • 2 st rödlökar
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 st squash liten gul
  • 1 st squash liten grön
  • 2 st stjälkar citrongräs
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 8 dl couscous
  • 400 g kräftstjärtar skalade
  • 3 msk olivolja god
  • 2 st limefrukt pressade
  • 1 tsk salt

Garnering:

färsk koriander

Gör så här

Skala räkor och kräftor. Spara några hela kräftor till garneringen. Skala och hacka lök och vitlök. Tärna squashen. Dra av det yttersta träiga skalet på citrongräsen. Hacka dem fint. Koka upp buljongen och rör ner couscousgrynen. Lägg på ett lock och ställ kastrullen åt sidan i 5-6 minuter. Fräs citrongräs, lök och squash i olja i en stor panna. Rör ner räkorna, kräftorna och kräftstjärtarna och låt dem fräsa med en stund. Salta och häll över pressad lime. Blanda skaldjurs- och grönsaksröran med couscousen. Garnera med färsk koriander. Servera med avokadokräm.


Kommentar:
Samla grannarna till ett riktigt knytkalas, fler recept hittar du under “passar till”.