Du behöver

  • 3 skivor form- eller fullkornsbröd
  • 1 msk lättmargarin
  • 2–3 böcklingar
  • 6 blad romansallad
  • 1/2 liten rödlök
  • 1 ättiks- eller saltgurka
  • 1/2–1 dl mini-creme fraiche
  • 1 msk fransk honungssenap
  • Att servera till:
  • rädisor
  • råkostsallad

Gör så här

1
Dela brödskivorna diagonalt och bred dem med margarin.

2
Rensa böcklingarna. Skölj salladen väl och torka den. Skala och skiva löken. Skär gurkan i skivor.

3
Rör samman creme fraiche och senap.

4
Lägg salladen på bröden och placera böcklingen ovanpå tillsammans med lök och gurka. Klicka på creme fraiche. Lägg på nästa lager bröd, sallad, böckling och så vidare.

5
Ät smörgåsen med färska rädisor och en råkostsallad av rivna morötter, äpple och apelsin. Avsluta med nyponsoppa och skorpa.


Kommentar:
Fransk honungssenap är en god smaksättare i kalla
såser, men passar även i varma, såser, grytor, kött- och fiskrätter.