Du behöver
- 3 skivor form- eller fullkornsbröd
- 1 msk lättmargarin
- 2–3 böcklingar
- 6 blad romansallad
- 1/2 liten rödlök
- 1 ättiks- eller saltgurka
- 1/2–1 dl mini-creme fraiche
- 1 msk fransk honungssenap
- Att servera till:
- rädisor
- råkostsallad
Gör så här
1
Dela brödskivorna diagonalt och bred dem med margarin.
2
Rensa böcklingarna. Skölj salladen väl och torka den. Skala och skiva löken. Skär gurkan i skivor.
3
Rör samman creme fraiche och senap.
4
Lägg salladen på bröden och placera böcklingen ovanpå tillsammans med lök och gurka. Klicka på creme fraiche. Lägg på nästa lager bröd, sallad, böckling och så vidare.
5
Ät smörgåsen med färska rädisor och en råkostsallad av rivna morötter, äpple och apelsin. Avsluta med nyponsoppa och skorpa.
Fransk honungssenap är en god smaksättare i kalla
såser, men passar även i varma, såser, grytor, kött- och fiskrätter.