Du behöver
- 1 st blomkålshuvud
- 1 l hönsbuljong
- 2 dl matlagningsgrädde
- salt och peppar
- 250 g kassler fint strimlad
- 1 msk smör eller margarin
- 16 skiva baguette
- 100 g pesto röd
Gör så här
1
1. Skär bort det gröna på blomkålshuvudet men spara det. Skär ner det vita i bitar och lägg i en kastrull. Häll på buljong och koka blomkålen mjuk.
2
2. Häll i matlagningsgrädden och och koka upp igen. Kör soppan slät i en mixer eller med stavmixer. Salta och peppra. Värm ugnen till 225 grader.
3
3. Strimla det gröna från blomkålen och fräs det tillsammans med kasslern i lite smör.
4
4. Bred en klick pesto på brödskivorna, lägg dem på en plåt. Gratinera i ugnen i 6-7 minuter.
5
5. Koka upp soppan och lägg i kasslerfräset. Servera pestokrutongerna till.
Släng inte bort det gröna på blomkålen, det går också att äta! För att bli riktigt mätt kan du servera en enkel fruktsallad efter soppan.