Du behöver

  • 1 st blomkålshuvud
  • 1 l hönsbuljong
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • salt och peppar
  • 250 g kassler fint strimlad
  • 1 msk smör eller margarin
  • 16 skiva baguette
  • 100 g pesto röd

Gör så här

1
1. Skär bort det gröna på blomkålshuvudet men spara det. Skär ner det vita i bitar och lägg i en kastrull. Häll på buljong och koka blomkålen mjuk.

2
2. Häll i matlagningsgrädden och och koka upp igen. Kör soppan slät i en mixer eller med stavmixer. Salta och peppra. Värm ugnen till 225 grader.

3
3. Strimla det gröna från blomkålen och fräs det tillsammans med kasslern i lite smör.

4
4. Bred en klick pesto på brödskivorna, lägg dem på en plåt. Gratinera i ugnen i 6-7 minuter.

5
5. Koka upp soppan och lägg i kasslerfräset. Servera pestokrutongerna till.


Kommentar:
Släng inte bort det gröna på blomkålen, det går också att äta! För att bli riktigt mätt kan du servera en enkel fruktsallad efter soppan.