Du behöver

  • ca 400 g mandelpotatis
  • lättsaltat vatten
  • ca 1/2 dl mini-creme fraiche
  • eller matlagningsyoghurt
  • 1 burk (ca 180 g) kantareller
  • 1 medelstor gul lök
  • 2 msk smör
  • salt
  • svartpeppar
  • 2–3 kvistar persilja
  • 2 msk mjölk
  • Att servera med:
  • varmrökt laxfilé
  • citronklyftor
  • bönor, t ex sugar snap peas
  • bröd

Gör så här

1
Skala och skär potatisarna i bitar. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är mjuka, 10–12 minuter.

2

3
Låt kantarellerna rinna av väl och hacka dem fint. Skala och finhacka löken. Stek kantareller och lök i ungefär hälften av matfettet. Smaksätt med salt och nymald peppar. Finhacka persiljan och blanda ner den.

4

5
Häll av vattnet från potatisen och ställ tillbaka kastrullen på plattan. Tillsätt creme fraiche, mjölk och resten av smöret. Vispa med en elvisp, tills moset är vitt och luftigt.

6

7
Rör ner den stekta svampblandningen. Smaksätt eventuellt med salt och peppar.

8
Servera kantarellmoset med rökt eller stekt lax eller annan fisk, citron, bönor och bröd.