Du behöver
- ca 400 g mandelpotatis
- lättsaltat vatten
- ca 1/2 dl mini-creme fraiche
- eller matlagningsyoghurt
- 1 burk (ca 180 g) kantareller
- 1 medelstor gul lök
- 2 msk smör
- salt
- svartpeppar
- 2–3 kvistar persilja
- 2 msk mjölk
- Att servera med:
- varmrökt laxfilé
- citronklyftor
- bönor, t ex sugar snap peas
- bröd
Gör så här
1
Skala och skär potatisarna i bitar. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är mjuka, 10–12 minuter.
2
3
Låt kantarellerna rinna av väl och hacka dem fint. Skala och finhacka löken. Stek kantareller och lök i ungefär hälften av matfettet. Smaksätt med salt och nymald peppar. Finhacka persiljan och blanda ner den.
4
5
Häll av vattnet från potatisen och ställ tillbaka kastrullen på plattan. Tillsätt creme fraiche, mjölk och resten av smöret. Vispa med en elvisp, tills moset är vitt och luftigt.
6
7
Rör ner den stekta svampblandningen. Smaksätt eventuellt med salt och peppar.
8
Servera kantarellmoset med rökt eller stekt lax eller annan fisk, citron, bönor och bröd.