Du behöver

  • 1 pkt blomkålsbuketter (550 g) frysta
  • 2.5 dl ostsås (kylvara i butiken)
  • 1 msk ströbröd
  • ost ev 2 msk riven
  • 300 g kassler
  • 1 tsk smör
  • 400 g potatis

Gör så här

1
Lägg blomkålsbuketterna i kokande, lättsaltat vatten och koka 2 minuter. Sila av spadet. Detta för att kålen inte ska vattna sig för mycket i formen.

2
Lägg buketterna i en smord, ugnssäker form och ringla över såsen. Strö på ströbröd och eventuellt ost. Gratinera kålen högt upp i ugnen i 225 grader tills den får färg.

3
Stek kasslerskivor hastigt i het stekpanna med lite smör så att köttet får stekyta och blir genomvarmt. Servera med blomkålsgratängen och kokt potatis.


Kommentar:
Tips!
Om kålen är varm behövs bara att gratängen får en fin yta, sätt den under grillelementet.