Du behöver
- 1 pkt blomkålsbuketter (550 g) frysta
- 2.5 dl ostsås (kylvara i butiken)
- 1 msk ströbröd
- ost ev 2 msk riven
- 300 g kassler
- 1 tsk smör
- 400 g potatis
Gör så här
1
Lägg blomkålsbuketterna i kokande, lättsaltat vatten och koka 2 minuter. Sila av spadet. Detta för att kålen inte ska vattna sig för mycket i formen.
2
Lägg buketterna i en smord, ugnssäker form och ringla över såsen. Strö på ströbröd och eventuellt ost. Gratinera kålen högt upp i ugnen i 225 grader tills den får färg.
3
Stek kasslerskivor hastigt i het stekpanna med lite smör så att köttet får stekyta och blir genomvarmt. Servera med blomkålsgratängen och kokt potatis.
Tips!
Om kålen är varm behövs bara att gratängen får en fin yta, sätt den under grillelementet.