Du behöver

  • 8 st potatis stora kokta
  • 1 st litet blomkålshuvud
  • 1 msk olivolja
  • 2 st lökar stora färska
  • 2 st röda paprikor
  • 5 st stora tomater
  • 1 st knippe gräslök
  • 2 st salladshuvud
  • 20 st gröna oliver
  • 2 st halloumiost

Gör så här

1
Koka potatisen och skär den i oregelbundna klyftor. Bryt små buketter av blomkålen.Woka dem lätt i olivolja. Skär lök, paprika och tomater i ringar. Klipp gräslöken. Lägg salladsblad i botten på ett fat, sedan kokt ljummen potatis. Fortsätt med lättwokad blomkål, paprika tomater och oliver.

2
Stek skivor av halloumiost hastigt på hög värme i olivolja alldeles före serveringsögonblicket. Lägg ostskivorna på salladen och toppa med färsk lök och gräslök.

3
Serveras med en vinägrettdressing med en vitlöksklyfta i och ett gott bröd.