Du behöver
- 8 st potatis stora kokta
- 1 st litet blomkålshuvud
- 1 msk olivolja
- 2 st lökar stora färska
- 2 st röda paprikor
- 5 st stora tomater
- 1 st knippe gräslök
- 2 st salladshuvud
- 20 st gröna oliver
- 2 st halloumiost
Gör så här
1
Koka potatisen och skär den i oregelbundna klyftor. Bryt små buketter av blomkålen.Woka dem lätt i olivolja. Skär lök, paprika och tomater i ringar. Klipp gräslöken. Lägg salladsblad i botten på ett fat, sedan kokt ljummen potatis. Fortsätt med lättwokad blomkål, paprika tomater och oliver.
2
Stek skivor av halloumiost hastigt på hög värme i olivolja alldeles före serveringsögonblicket. Lägg ostskivorna på salladen och toppa med färsk lök och gräslök.
3
Serveras med en vinägrettdressing med en vitlöksklyfta i och ett gott bröd.