Du behöver

  • 1 dl torkade aprikoser
  • 5 dl vatten
  • 240 g halvtinat viltskav
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 12 små lökar
  • 1 röd paprika
  • 3 dl vatten
  • 1 msk kalv- eller viltfond
  • 2 krm kardemummafrön
  • 1/2 dl aprikosmarmelad
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 4 portioner snabb-couscous

Gör så här

1
Klipp aprikoserna i halvor, sjud dem under lock i 5 dl vatten 10 minuter och låt dem sen svalna i spadet. Det kan sedan användas till couscousvatten.

2
Sära och bryn skavet i smör och olja på ganska hög värme i stekpanna, salta och peppra. Tillsätt skalade smålökar, grovbitad paprika och låt detta glaceras ett par minuter. Häll i 3 dl vatten, fond, nystött kardemumma och aprikoserna, rör i marmeladen. Låt bräsera under lock på svag värme cirka 10 minuter.

3
Bered under tiden couscous, gärna färdigkryddad mellanösternblandning från Fontana, som jag hittade i min butik, med russin och pinjenötter i.

4
Rör slutligen grädde och mjöl jämnt, blanda ner i såsen och sjud sakta under lock 3 minuter. Smaka av med salt och tabasco till lagom hetta.