Du behöver
- 1 dl torkade aprikoser
- 5 dl vatten
- 240 g halvtinat viltskav
- 1 msk smör
- 1 msk olivolja
- salt
- svartpeppar
- 12 små lökar
- 1 röd paprika
- 3 dl vatten
- 1 msk kalv- eller viltfond
- 2 krm kardemummafrön
- 1/2 dl aprikosmarmelad
- 1 dl matlagningsgrädde
- 1 msk vetemjöl
- 4 portioner snabb-couscous
Gör så här
1
Klipp aprikoserna i halvor, sjud dem under lock i 5 dl vatten 10 minuter och låt dem sen svalna i spadet. Det kan sedan användas till couscousvatten.
2
Sära och bryn skavet i smör och olja på ganska hög värme i stekpanna, salta och peppra. Tillsätt skalade smålökar, grovbitad paprika och låt detta glaceras ett par minuter. Häll i 3 dl vatten, fond, nystött kardemumma och aprikoserna, rör i marmeladen. Låt bräsera under lock på svag värme cirka 10 minuter.
3
Bered under tiden couscous, gärna färdigkryddad mellanösternblandning från Fontana, som jag hittade i min butik, med russin och pinjenötter i.
4
Rör slutligen grädde och mjöl jämnt, blanda ner i såsen och sjud sakta under lock 3 minuter. Smaka av med salt och tabasco till lagom hetta.