Du behöver
- 1 gul lök
- 2-3 vitlöksklyftor
- 1 msk olja
- 3 dl fullkornsris
- 6 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 1/2 knippa dragon
- 1 burk (ca 350 g) räkor i lake
- 1 burk (ca 350 g) kräftstjärtar i lake
- Sås:
- 2 dl lätt-creme fraiche
- 1/2 knippa dragon
- 1 msk pressad saft av citron
- 2 krm salt
Gör så här
1
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs de båda löksorterna i oljan i en traktörpanna. Tillsätt riset och låt fräsa med någon minut. Häll på buljongen och låt koka under lock cirka 20 minuter eller enligt anvisning på förpackningen.
2
Skölj, kärna ur och tärna paprikan. Hacka dragonen. Lägg paprika och dragon ovanpå riset när cirka 10 minuter återstår av koktiden.
3
Låt de båda skaldjurssorterna rinna av. Blanda ner dem i det färdiga riset.
4
Mixa hälften av lätt- creme fraichen med dragonen med mixerstav eller i en liten matberedare. Rör i resten av lätt- creme fraichen och smaka av med citronsaft och salt.
5
Servera skaldjursriset med såsen och bröd.
Om dragonen, som dess namn säger, skyddar oss mot drakar och ormar vet väl ingen men god är örten när den kryddar och smaksätter klassikern bearnaisesås eller som här en skaldjurspanna med ris.