Du behöver

  • 500 g potatis
  • 3 st morötter
  • persiljestjälkar (ett par persiljestjälkar)
  • 200 g falukorv mager
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • salt vitpeppar
  • 0.5 tsk strösocker
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk senap skånsk

Gör så här

1
Skala och skiva potatis och morötter grovt. Lägg i vatten som täcker, gärna tillsammans med persilja. Skiva korven och lägg den ovanpå. Koka upp och sjud 10-12 minuter under lock. När potatisen är genommjuk hälls vattnet av och korv och morötter delas mellan två matlådor.

2
Mosa potatisen med stilla elvisp. Slå på strömmen och vispa potatisen len med mjölk och smör. Salta, peppra och förhöj eventuellt smaken med lite socker. Klicka moset i lådorna, men lämna plats för såspytsar, äggkopp är bra kärl.

3
Smaka av gräddfilen med senap efter egen smak. Fördela i äggkopparna.