Du behöver
- 200 g pasta med form,
- gärna två olika sorter
- 250 g wokgrönsaker
- 1 tsk olja
- 2 portioner (à 115 g) fryst laxfilé
- salt, vitpeppar
- 1/2 påse (à 0,5 g) saffran
- 1 dl kesella
- 1/3 tsk salt
- 1 krm nymalen vitpeppar
Gör så här
1
Koka pastan efter paketens anvisningar, låt rinna av ordentligt efteråt.
2
Hetta upp en stekpanna och woka grönsakerna i oljan på ganska hög värme, de ska bli genomvarma. Blanda med pastan i två rymliga burkar med lock.
3
Stek så laxfiléerna på medelvärme till fin färg, de ska kännas nästan stumma vid pekfingertryck när de är färdiga. Salta och peppra fisken under stekningen. Lägg på salladen.
4
Pulvrisera saffranet i mortel och rör i kesellan. Smaksätt med salt och peppar, klicka på laxen.
5
Salladen bör njutas rumsvarm, men förvaras över natt i kyl.