Du behöver

  • 200 g pasta med form,
  • gärna två olika sorter
  • 250 g wokgrönsaker
  • 1 tsk olja
  • 2 portioner (à 115 g) fryst laxfilé
  • salt, vitpeppar
  • 1/2 påse (à 0,5 g) saffran
  • 1 dl kesella
  • 1/3 tsk salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar

Gör så här

1
Koka pastan efter paketens anvisningar, låt rinna av ordentligt efteråt.

2
Hetta upp en stekpanna och woka grönsakerna i oljan på ganska hög värme, de ska bli genomvarma. Blanda med pastan i två rymliga burkar med lock.

3
Stek så laxfiléerna på medelvärme till fin färg, de ska kännas nästan stumma vid pekfingertryck när de är färdiga. Salta och peppra fisken under stekningen. Lägg på salladen.

4
Pulvrisera saffranet i mortel och rör i kesellan. Smaksätt med salt och peppar, klicka på laxen.

5
Salladen bör njutas rumsvarm, men förvaras över natt i kyl.