Du behöver

  • 8 st polkabetor små
  • 3 dl vatten
  • 1.5 msk hummerfond konc på flaska
  • 1 msk maizenaredning
  • 1 msk smör
  • salt och vitpeppar
  • 1 msk dijonsenap grovkornig
  • 1 msk honung
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk rapsolja
  • 8 st räkor stora
  • 2 msk rapsolja
  • salt och vitpeppar

Gör så här

1
Skölj polkabetorna och koka dem mjuka med skalet på. Det tar 20-25 minuter. Spola dem kalla och dra av skalet. Skär dem i stavar.

2
Koka upp vatten och hummerfond. Koka ner tills drygt 2 dl återstår, red av med maizenaredning. Vispa i en klick smör, smaka av med salt och peppar.

3
Rör ihop grovkornig senap, honung och vitvinsvinäger. Fräs polkabetsstavarna hastigt i oljan. Rör i senapsblandningen och låt det hela bli varmt.

4
Skala räkorna men behåll svansen om du vill. Trä upp på spett och halstra dem i het olja en minut på varje sida, salta och peppra. Servera till glaserade polkabetor och rippla såsen över. Du behöver inte servera i portionspannor, det går bra med en djup tallrik.