Du behöver
- 8 st polkabetor små
- 3 dl vatten
- 1.5 msk hummerfond konc på flaska
- 1 msk maizenaredning
- 1 msk smör
- salt och vitpeppar
- 1 msk dijonsenap grovkornig
- 1 msk honung
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 msk rapsolja
- 8 st räkor stora
- 2 msk rapsolja
- salt och vitpeppar
Gör så här
1
Skölj polkabetorna och koka dem mjuka med skalet på. Det tar 20-25 minuter. Spola dem kalla och dra av skalet. Skär dem i stavar.
2
Koka upp vatten och hummerfond. Koka ner tills drygt 2 dl återstår, red av med maizenaredning. Vispa i en klick smör, smaka av med salt och peppar.
3
Rör ihop grovkornig senap, honung och vitvinsvinäger. Fräs polkabetsstavarna hastigt i oljan. Rör i senapsblandningen och låt det hela bli varmt.
4
Skala räkorna men behåll svansen om du vill. Trä upp på spett och halstra dem i het olja en minut på varje sida, salta och peppra. Servera till glaserade polkabetor och rippla såsen över. Du behöver inte servera i portionspannor, det går bra med en djup tallrik.