Du behöver
- 600 g grytbitar gärna benfri bog
- smör till bryning
Sås:
                                                              2 skiva bacon                       i bitar
                                                              1 st morot                       i slantar
                                                              2 st lökar                       gula  i klyftor
                                                              0.5 st rotselleri                       i bitar
                                                              3 st kycklingvingar                       i bitar
                                                              1 st vitlök
                                                              2 msk tomatpuré
                                                              1 st rödvin                       en flaska, 7 1/2 dl
                                                                kokande vatten
                                                              30 g purjolök
                                                              2 st lagerblad                       färska
                                                              1 st timjan                       knippa färsk
                                                              10 st enbär                       korn
                                                              10 st vitpeppar                       korn
                                                              10 st kryddpeppar                       korn
Färdigställande av sås:
                                                              10 st schalottenlökar                       i bitar
                                                              125 g smör                       (roux)
                                                                salt                       och nymalen vitpeppar
                                                              1 st tomat                       i tärningar
                                                                timjan                       färsk  och färsk rosmarin
                                    

 
                             
                             
                            









 
                             
                             
                             
         
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            











 
                             
                             
                            







 
                             
                             
                            







Receptet är komponerat av Andreas Nylén, årets köttkock 2004 och köksmästare på konferenshotellet Skebo herrgård i Skebo i Roslagen.