Du behöver

  • 1 knippa späda
  • morötter
  • 6-8 små färska potatisar
  • ca 100 g sockerärter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • salt
  • pepparmix
  • Att servera till
  • kabanoss
  • eller annan stark korv
  • matlagningsyoghurt
  • bröd

Gör så här

1
Ansa morötterna och skala dem vid behov. Skrapa eller skala potatisarna och dela dem eventuellt. Snoppa och skölj sockerärterna. Skala och skiva vitlöksklyftan.

2
Smält matfettet i en traktörpanna. Fräs vitlöken någon minut.

3
Tillsätt morötter och potatis. Salta och peppra lite. Lägg på lock och låt alltsammans fräsa cirka 10 minuter, tills potatisen börjar bli mjuk.

4
Lägg ner sockerärterna och låt dem fräsa med ytterligare 2-4 minuter.


Kommentar:
Servera direkt med kryddstarka korvar, som kan träs upp på spett. Ett par skedar matlagningsyoghurt ger god svalka och bröd till mättar.