Du behöver
- 1 knippa späda
- morötter
- 6-8 små färska potatisar
- ca 100 g sockerärter
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk smör
- salt
- pepparmix
- Att servera till
- kabanoss
- eller annan stark korv
- matlagningsyoghurt
- bröd
Gör så här
1
Ansa morötterna och skala dem vid behov. Skrapa eller skala potatisarna och dela dem eventuellt. Snoppa och skölj sockerärterna. Skala och skiva vitlöksklyftan.
2
Smält matfettet i en traktörpanna. Fräs vitlöken någon minut.
3
Tillsätt morötter och potatis. Salta och peppra lite. Lägg på lock och låt alltsammans fräsa cirka 10 minuter, tills potatisen börjar bli mjuk.
4
Lägg ner sockerärterna och låt dem fräsa med ytterligare 2-4 minuter.
Servera direkt med kryddstarka korvar, som kan träs upp på spett. Ett par skedar matlagningsyoghurt ger god svalka och bröd till mättar.