Du behöver
- kycklingfiléer ca 6
- 1 tsk örtpeppar
- salt
- 1 msk smör eller margarin
- 1 dl vatten eller buljong
- 1 msk japansk soja
- 150 g gorgonzola
- 1 st mango mogen
- timjankvistar
Att servera till:
fullkornsris eller vildris
sockerärter
Gör så här
1
Skär bort eventuellt fett från kycklingfiléerna. Gnid in dem med örtpeppar och salta. Bryn dem runt om i matfettet i en stekpanna. Flytta över köttet i en ugnssäker form. Vispa ur stekpannan med vatten. Smaksätt med soja och häll skyn i formen.
2
3
Skär en djup ficka i varje filé. Dela gorgonzolaosten i sex bitar. Stoppa in en ostbit i varje ficka.
4
Skala och skär mangon fri från kärnan. Dela fruktköttet i klyftor och lägg dem mellan kycklingfiléerna.
5
6
Stek rätten mitt i ugnen i 175 grader, 20-25 minuter, tills köttet är helt genomstekt. Lägg en färsk timjankvist på varje filé.
7
Bjud med fullkorns- eller vildris och sockerärter.