Du behöver

  • kycklingfiléer ca 6
  • 1 tsk örtpeppar
  • salt
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 dl vatten eller buljong
  • 1 msk japansk soja
  • 150 g gorgonzola
  • 1 st mango mogen
  • timjankvistar

Att servera till:

fullkornsris eller vildris
sockerärter

Gör så här

1
Skär bort eventuellt fett från kycklingfiléerna. Gnid in dem med örtpeppar och salta. Bryn dem runt om i matfettet i en stekpanna. Flytta över köttet i en ugnssäker form. Vispa ur stekpannan med vatten. Smaksätt med soja och häll skyn i formen.

2

3
Skär en djup ficka i varje filé. Dela gorgonzolaosten i sex bitar. Stoppa in en ostbit i varje ficka.

4
Skala och skär mangon fri från kärnan. Dela fruktköttet i klyftor och lägg dem mellan kycklingfiléerna.

5

6
Stek rätten mitt i ugnen i 175 grader, 20-25 minuter, tills köttet är helt genomstekt. Lägg en färsk timjankvist på varje filé.

7
Bjud med fullkorns- eller vildris och sockerärter.