Du behöver

Cheesecake:

2 st gelatinblad
1 st lime rivet skal och saft
1 st citron rivet skal och saft
1 st apelsin rivet skal och saft
300 g philadelphiaost
4 msk mynta hackad färsk
salt
svartpeppar
5 skiva kavring
smör smält
3 msk rom

Muskotsyltad ananas:

1 st färsk ananas
1 dl ättika (12 procent)
2 dl strösocker
3 dl vatten
0.5 msk muskotnöt riven
1 st chili tunt skivad

Till havskräftan:

3 st vitlöksklyftor
1 st chili
olja eller smör
3 dl vatten
2 dl vitt vin
2 st havskräftor

Tonfisk:

700 g tonfisk delad i fyra bitar

Gör så här

1
Blötlägg gelatinbladen till cheesecaken. Lägg de rivna citrusskalen i en bunke tillsammans med ost och mynta. Vispa ihop med en elvisp.

2
Häll all citrussaft i en kastrull. Lägg i de urkramade gelatinbladen. Värm så att bladen smälter. Vispa allt med ostblandningen. Smaka av med salt och peppar.

3
Mixa kavringen i matberedare tillsammans med smör och rom. Klä insidan på en form med plastfolie och lägg i kavringsblandningen. Det ska bli en 5 mm tjock botten. Häll i ostmassan och ställ kallt till nästa dag.

4
Till den muskotsyltade ananasen skalas frukten, stocken tas bort och fruktköttet tärnas till 1 x 1 cm stora kuber. Koka upp resten av ingredienserna. Ta av från spisen, lägg i ananasen och låt stå i kylen över natten.

5
Till havskräftan – hacka löken och chilin grovt. Fräs allt lätt i en kastrull. Slå på vatten och vin. Smaka av med salt. Låt koka upp igen, lägg i kräftorna och låt sjuda 2 minuter. Låt dem kallna i spadet.

6
Grilla tonfiskskivorna på hög värme 2 minuter på varje sida. Salta och peppra.