Du behöver
- 1 grillad kyckling
- 4-6 salladslökar
- 1 burk (ca 200 g) bambuskott
- 2 blonda apelsiner
- 1 msk neutral matolja
- 1 tsk sesamolja
- ca 2 dl hoisinsås
- 2 msk färskriven ingefära
- 8 små mjuka vetetortillas
Gör så här
1
1. Bena ur kycklingen och strimla kött och skinn. Ansa löken och skär den i knappt decimeterlånga stavar. Låt bambuskottten rinna av ordentligt i sil. Skala och skiva apelsinerna, halvera skivorna.
2
2. Fräs salladslök och bambuskott på ganska hög värme i oljorna i stekpanna. Värm kallnad kyckling i mikron. Smaksätt den färdiga hoisinsåsen med ingefära. Värm till sist tortillabröden i en handduk i mikron, högt 1 minut på högsta effekt.
3
3. Servera bröden i handduken, annars blir de hårda. Var och en får själv fylla sina bröd med kyckling, lök, bambuskott och apelsin, och ringla sås över innan det hela rullas ihop som tunnbrödrullar.