Du behöver
- 2 bitar laxfilé
- 1/2 msk smör
- salt och (citron)peppar
- 300 g potatis
- 200 g morötter
- 100 g rotselleri
- 2 msk matyoghurt
Gör så här
1
1. Halvtina laxbitarna och lägg dem i smält smör i stekpanna på medelvärme. Salta och peppra. Stek på båda sidor tills fisken är rosa rakt igenom. Den låga värmen gör att det inte blir så mycket stekyta på bitarna. Strö varje fiskbit med
2
1 msk riven pepparrot och strimlad persilja.
3
4
2. Skala och strimla potatis, morötter och selleri i tändstickstunna strimlor. Lägg dem i lättsaltat kokande vatten och koka 4-5 minuter. Sila av i durkslag och spola hastigt med kallvatten, bara så att kokningen avstannar, inte så att strimlorna blir kalla. Klicka på yoghurt.
5
Ät en skiva bröd till.