Du behöver

  • 2.5 st potatis
  • 1 st morot
  • 0.5 st palsternacka
  • 0.5 st röd paprika
  • 1 st purjolök liten
  • 1 st vitkål liten klyfta
  • 2 dl grönsaksbuljong (1 tärning + vatten)
  • 0.5 tsk oregano
  • pepparmix
  • 2 st chorizokorvar

Att servera till

salsa
grovt bröd

Gör så här

1
Skala och skär potatis, morot och palsternacka i mindre bitar. Ansa, skölj och strimla paprika, purjo och vitkål.

2
Lägg alltsammans i en mikrosäker skål och häll på buljongen. Krydda med oregano och pepparmix.

3
Tillaga under lock på full effekt (850 W) i cirka 8 minuter. Rör om ett par gånger under tillagning-en. (I traktörpanna på spisen 15-20 minuter, lägg ner korven när några minuter återstår.)

4
Skär korven i tjocka skivor och blanda ner dem i grytan. Fortsätt tillagningen ytterligare cirka 5 minuter, tills rotsakerna är mjuka.

5
Bjud med salsasås och grovt bröd. Välj glutenfritt bröd vid celiaki.