Du behöver
- 2.5 st potatis
- 1 st morot
- 0.5 st palsternacka
- 0.5 st röd paprika
- 1 st purjolök liten
- 1 st vitkål liten klyfta
- 2 dl grönsaksbuljong (1 tärning + vatten)
- 0.5 tsk oregano
- pepparmix
- 2 st chorizokorvar
Att servera till
salsa
grovt bröd
Gör så här
1
Skala och skär potatis, morot och palsternacka i mindre bitar. Ansa, skölj och strimla paprika, purjo och vitkål.
2
Lägg alltsammans i en mikrosäker skål och häll på buljongen. Krydda med oregano och pepparmix.
3
Tillaga under lock på full effekt (850 W) i cirka 8 minuter. Rör om ett par gånger under tillagning-en. (I traktörpanna på spisen 15-20 minuter, lägg ner korven när några minuter återstår.)
4
Skär korven i tjocka skivor och blanda ner dem i grytan. Fortsätt tillagningen ytterligare cirka 5 minuter, tills rotsakerna är mjuka.
5
Bjud med salsasås och grovt bröd. Välj glutenfritt bröd vid celiaki.