Du behöver

  • 1 dl jordnötter
  • 1 st lök hackad
  • 3 st vitlöksklyftor hackade
  • 2 msk rapsolja
  • 1 st kålrabbi tärnad
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 4 msk ingefära riven
  • 2 msk sweet chilisås
  • 11 st sparris gröna
  • 5.5 st champinjoner stora
  • 2 msk rapsolja
  • 2 st vårlök strimlade
  • salt

Gör så här

1
Rosta jordnötterna i en torr stekpanna. Krossa dem i en mortel eller med en stor kniv.

2
Fräs lök, vitlök och kålrabbi i oljan i en stor kastrull. Tillsätt buljong, ingefära och sweet chili. Koka upp och koka i 2 minuter.

3
Skär bort nedre delen av sparrisen. Skala dem och skiva dem tunt. Spara knoppen och ett par centimeter. Dela dem på längden. Skiva champinjonerna och bryn dem i olja.

4
Lägg svamp och sparris, både skivor och knoppar, i soppan och koka ytterligare 2 minuter. Smaka av med lite salt. Servera med strimlad vårlök och rostade jordnötter.