Du behöver
- 1 dl jordnötter
- 1 st lök hackad
- 3 st vitlöksklyftor hackade
- 2 msk rapsolja
- 1 st kålrabbi tärnad
- 1 l grönsaksbuljong
- 4 msk ingefära riven
- 2 msk sweet chilisås
- 11 st sparris gröna
- 5.5 st champinjoner stora
- 2 msk rapsolja
- 2 st vårlök strimlade
- salt
Gör så här
1
Rosta jordnötterna i en torr stekpanna. Krossa dem i en mortel eller med en stor kniv.
2
Fräs lök, vitlök och kålrabbi i oljan i en stor kastrull. Tillsätt buljong, ingefära och sweet chili. Koka upp och koka i 2 minuter.
3
Skär bort nedre delen av sparrisen. Skala dem och skiva dem tunt. Spara knoppen och ett par centimeter. Dela dem på längden. Skiva champinjonerna och bryn dem i olja.
4
Lägg svamp och sparris, både skivor och knoppar, i soppan och koka ytterligare 2 minuter. Smaka av med lite salt. Servera med strimlad vårlök och rostade jordnötter.