Du behöver
- 4 port (ca 6 dl) potatismos, hemlagat eller pulver
- 1 dl mjölk
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1 ägg
- 1 tsk salt
- 1 krm mald vitpeppar
- Till stekning
- 1 msk margarin eller smör
- Ingefärsfräs
- 400 g kassler
- 2 päron
- 1 purjolök
- 1 msk margarin eller smör
- 1 tsk mald ingefära
Gör så här
1
Blanda potatismoset med mjölken. Tillsätt mjöl, ägg, salt och peppar och blanda till en jämn smet.
2
Hetta upp matfettet i en stekpanna. När det är ljusgult och slutat skumma klickas smeten i och får steka cirka 3 minuter per sida.
3
Lägg plättarna på ett ugnssäkert fat och håll varma i ugn i 125 grader.
4
Strimla kasslern tunt. Skölj, kärna ur och tärna päronen. Skölj och strimla purjolöken.
5
Fräs kassler, päron och purjo i matfettet i en stekpanna cirka 5 minuter. Krydda med ingefära.
6
Servera potatisplättarna med ingefärsfräs, strimlad sallad och bröd.
Tips: Tål du inte mjölk eller laktos byts mjölken i potatismos och puckar ut mot solhavre och steks i mjölkfritt margarin. Vetemjölet ersätts med maizena majsstärkelse om du inte tål gluten.