Du behöver

  • 4 port (ca 6 dl) potatismos, hemlagat eller pulver
  • 1 dl mjölk
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm mald vitpeppar
  • Till stekning
  • 1 msk margarin eller smör
  • Ingefärsfräs
  • 400 g kassler
  • 2 päron
  • 1 purjolök
  • 1 msk margarin eller smör
  • 1 tsk mald ingefära

Gör så här

1
Blanda potatismoset med mjölken. Tillsätt mjöl, ägg, salt och peppar och blanda till en jämn smet.

2
Hetta upp matfettet i en stekpanna. När det är ljusgult och slutat skumma klickas smeten i och får steka cirka 3 minuter per sida.

3
Lägg plättarna på ett ugnssäkert fat och håll varma i ugn i 125 grader.

4
Strimla kasslern tunt. Skölj, kärna ur och tärna päronen. Skölj och strimla purjolöken.

5
Fräs kassler, päron och purjo i matfettet i en stekpanna cirka 5 minuter. Krydda med ingefära.

6
Servera potatisplättarna med ingefärsfräs, strimlad sallad och bröd.


Kommentar:
Tips: Tål du inte mjölk eller laktos byts mjölken i potatismos och puckar ut mot solhavre och steks i mjölkfritt margarin. Vetemjölet ersätts med maizena majsstärkelse om du inte tål gluten.