Du behöver

  • 500 g laxfilé utan skinn och ben
  • 2 apelsiner
  • 4 schalottenlökar
  • eller 1 liten gul lök
  • 1 msk margarin
  • eller smör
  • 2 dl lätt-crème fraiche
  • 2 msk koncentrerad fiskfond
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • Till servering:
  • kokta potatisklyftor
  • lättkokta sockerärter
  • bröd

Gör så här

1
Skär laxen i 4 portionsbitar.

2
Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ur saften.

3
Skala och finhacka löken. Fräs löken i matfettet i en traktörpanna. Tillsätt apelsinsaft, crème fraiche, fond, salt och peppar.

4
Lägg i laxen och sjud under lock cirka 5 minuter.

5
Strö apelsinskalet över laxen.

6
Servera laxen med sås, kokta potatisklyftor, sockerärter och bröd.