Du behöver
- 500 g laxfilé utan skinn och ben
- 2 apelsiner
- 4 schalottenlökar
- eller 1 liten gul lök
- 1 msk margarin
- eller smör
- 2 dl lätt-crème fraiche
- 2 msk koncentrerad fiskfond
- 1/2 tsk salt
- 1 krm kajennpeppar
- Till servering:
- kokta potatisklyftor
- lättkokta sockerärter
- bröd
Gör så här
1
Skär laxen i 4 portionsbitar.
2
Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ur saften.
3
Skala och finhacka löken. Fräs löken i matfettet i en traktörpanna. Tillsätt apelsinsaft, crème fraiche, fond, salt och peppar.
4
Lägg i laxen och sjud under lock cirka 5 minuter.
5
Strö apelsinskalet över laxen.
6
Servera laxen med sås, kokta potatisklyftor, sockerärter och bröd.