Du behöver
- 1 st krabba kokt
- 5 st stjälkar dill
- 1 tärning fiskbuljong
- 1 l vatten
- 1 st avokado mogen
- 2 msk hummerfond
- 2 tsk fransk senap
- 4 msk vispgrädde
- 1 krm vitpeppar
- salt ev
- 4 st baguetteskivor smörstekta
Gör så här
1
Bryt loss krabbans småklor och krossa skalen. Krossa de stora klorna och spara köttet. Ta ut huset ur krabban och dela det i fyra. Ta loss och kasta paven (magen) precis bakom ögonen. Rensa ut krabbsmöret med rommen ur ryggskölden. Spara rommen. Lägg krabbsmöret i en kastrull tillsammans med klor, hus och skal. Lägg i dill, men spara vippor till garnering. Smula i buljongtärningen. Häll på vatten. Koka upp. Sjud buljongen 5-7 minuter. Sila.
2
Dela avokadoköttet i småbitar och lägg det i buljongen tillsammans med fond, senap och grädde. Mixa till en skummig soppa. Avokadon reder den till simmig konsistens. Smaka av med peppar och salt.
3
Fördela sparat klokött och rom på krutongerna, de smörstekta baguetteskivorna, och lägg dem som öar i sopptallrikarna precis när soppan serveras.