Du behöver

  • 1 st krabba kokt
  • 5 st stjälkar dill
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 1 l vatten
  • 1 st avokado mogen
  • 2 msk hummerfond
  • 2 tsk fransk senap
  • 4 msk vispgrädde
  • 1 krm vitpeppar
  • salt ev
  • 4 st baguetteskivor smörstekta

Gör så här

1
Bryt loss krabbans småklor och krossa skalen. Krossa de stora klorna och spara köttet. Ta ut huset ur krabban och dela det i fyra. Ta loss och kasta paven (magen) precis bakom ögonen. Rensa ut krabbsmöret med rommen ur ryggskölden. Spara rommen. Lägg krabbsmöret i en kastrull tillsammans med klor, hus och skal. Lägg i dill, men spara vippor till garnering. Smula i buljongtärningen. Häll på vatten. Koka upp. Sjud buljongen 5-7 minuter. Sila.

2
Dela avokadoköttet i småbitar och lägg det i buljongen tillsammans med fond, senap och grädde. Mixa till en skummig soppa. Avokadon reder den till simmig konsistens. Smaka av med peppar och salt.

3
Fördela sparat klokött och rom på krutongerna, de smörstekta baguetteskivorna, och lägg dem som öar i sopptallrikarna precis när soppan serveras.