Du behöver

  • 5 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 600 g nötfärs
  • 1 st lök råriven gul
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • vitpeppar nymalen från kvarnen
  • margarin till stekning
  • 3 dl vatten
  • 2 msk kalvfond koncentrerad på flaska
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk soja
  • 2 msk maizenaredning
  • 1 dl lingon alt 3
  • 4.5 st morötter (600 g)
  • 5.5 st potatis (600 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl persilja grovt hackad

Gör så här

1
Låt ströbrödet svälla i mjölken i fem minuter. Blanda med nötfärs, riven lök, ägg, salt och peppar. Arbeta till en jämn smet.

2
Forma fina biffar och bryn dem på medelhög värme i margarin med lite olja i. Efterstek dem i ugnen 175 grader i 15 minuter.

3
Koka upp vatten, fond, matlagningsgrädde och soja. Red av med maizena. Smaka av med salt och peppar, tillsätt lingon.

4
Råstek morötter och potatis i olja cirka 15 minuter så de får färg och blir mjuka. Salta och peppra och strö över persilja mot slutet.

5
Servera alltsammans med saltgurka.