Du behöver
- 5 msk ströbröd
- 1 dl mjölk
- 600 g nötfärs
- 1 st lök råriven gul
- 1 st ägg
- 1 tsk salt
- vitpeppar nymalen från kvarnen
- margarin till stekning
- 3 dl vatten
- 2 msk kalvfond koncentrerad på flaska
- 1 dl matlagningsgrädde
- 1 msk soja
- 2 msk maizenaredning
- 1 dl lingon alt 3
- 4.5 st morötter (600 g)
- 5.5 st potatis (600 g)
- 1 msk olivolja
- 1 dl persilja grovt hackad
Gör så här
1
Låt ströbrödet svälla i mjölken i fem minuter. Blanda med nötfärs, riven lök, ägg, salt och peppar. Arbeta till en jämn smet.
2
Forma fina biffar och bryn dem på medelhög värme i margarin med lite olja i. Efterstek dem i ugnen 175 grader i 15 minuter.
3
Koka upp vatten, fond, matlagningsgrädde och soja. Red av med maizena. Smaka av med salt och peppar, tillsätt lingon.
4
Råstek morötter och potatis i olja cirka 15 minuter så de får färg och blir mjuka. Salta och peppra och strö över persilja mot slutet.
5
Servera alltsammans med saltgurka.