Du behöver

  • 240 g viltskav eller renskav
  • 1 msk smör
  • 1 dl purjolök finskivad
  • 1 st squash (300 g)
  • paprika (orange)
  • 5 dl böngroddar (180 g)
  • 1 msk olja
  • 0.5 dl chilisås sötsur
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

1
Halvtina skavet. Dela hela blocket i fyra delar. Låt smöret bli ljust brunt i en gryta. Lägg i skavet och lättbryn det, 2-3 minuter. Lägg upp på tallrik och torka ur grytan med kökspapper.

2
Skölj purjon innan den skivas. Dela squashen längsmed och skär tjocka skivor. Rensa och grovstrimla paprikan. Skölj groddarna vare sig de är färska eller burkade. Hetta upp olja i grytan. Fräs purjo, squash och paprika cirka tre minuter. Vänd hela tiden.

3
Lägg groddar och brynt kött i grytan. Häll på chilisås och vatten. Vänd om. Sjud under lock tre minuter. Smaka av med salt. Servera med ris.