Du behöver

  • 1 liten kålrot, skalad och i bitar
  • 2 schalottenlökar, hackade
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 stjärnanis
  • 2 msk rapsolja
  • 6 dl hönsbuljong av tärning
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 dl mjölk
  • salt och vitpeppar
  • 4 skivor ljust bröd
  • 1 msk rumsvarmt smör
  • 1 msk sweet chilisås

Gör så här

1
Fräs kålroten, schalottenlöken, vitlöken och stjärnanis i två minuter i en stor kastrull med rapsoljan. Häll på buljongen och koka kålroten mjuk i 15-20 minuter.

2
Mixa soppan och passera den genom en trådsil.

3
Tillsätt crème fraiche och mjölk och koka upp, smaka av med salt och peppar.

4
Skär stavar av brödet. Rosta dem gyllenbruna högt upp i ugnen på grill. Rör ihop smör och sweet chili och bred blandningen på stavarna. Rosta dem ytterligare någon minut.

5
Skumma upp soppan med hjälp av en stavmixer. Om du vill kan du toppa med lite varm, uppvispad mjölk och lite nymalen svartpeppar.