Du behöver
- 1 liten kålrot, skalad och i bitar
- 2 schalottenlökar, hackade
- 1 vitlöksklyfta, hackad
- 1 stjärnanis
- 2 msk rapsolja
- 6 dl hönsbuljong av tärning
- 1 dl crème fraiche
- 2 dl mjölk
- salt och vitpeppar
- 4 skivor ljust bröd
- 1 msk rumsvarmt smör
- 1 msk sweet chilisås
Gör så här
1
Fräs kålroten, schalottenlöken, vitlöken och stjärnanis i två minuter i en stor kastrull med rapsoljan. Häll på buljongen och koka kålroten mjuk i 15-20 minuter.
2
Mixa soppan och passera den genom en trådsil.
3
Tillsätt crème fraiche och mjölk och koka upp, smaka av med salt och peppar.
4
Skär stavar av brödet. Rosta dem gyllenbruna högt upp i ugnen på grill. Rör ihop smör och sweet chili och bred blandningen på stavarna. Rosta dem ytterligare någon minut.
5
Skumma upp soppan med hjälp av en stavmixer. Om du vill kan du toppa med lite varm, uppvispad mjölk och lite nymalen svartpeppar.