Du behöver

  • 4 st bifftomat eller 6-8 vanliga
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st rödlökar
  • 2 st gula lökar
  • 1/2-1 st squash liten gul
  • 1 st fetaost (150 g) mager
  • pizzakrydda
  • pepparmix
  • 1.5 msk olivolja
  • 1.5 msk solrosfrön

Att servera till:

bulgur eller fullkornsris
grovt bröd

Gör så här

1
Skär av toppen på tomaterna och placera alltsammans i en ugnssäker form.

2
Skala vitlöksklyftorna och de övriga lökarna. Skiva vitlökarna och tryck ner dem i tomaterna. Dela de röda och gula lökarna i vardera fyra delar. Skölj och skär squashfrukten i bitar. Lägg lök och squash vid sidan av tomaterna.

3
Skär fetaosten i bitar och lägg dem på tomaterna. Krydda med rikligt av pizzakrydda och pepparmix.

4
Droppa över lite oliv-olja och strö över solros-frön.

5
Placera rätten, mitt i ugnen, 225 grader, 15-20 minuter.

6
Bjud direkt med bulgur eller fullkornsris och bröd. Välj glutenfritt bröd vid celiaki.


Kommentar:
Glutenfritt: Uteslut bulgur som tillverkas av vete och bjud i stället fullkornsris eller potatis.