Du behöver
- 4 st bifftomat eller 6-8 vanliga
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 st rödlökar
- 2 st gula lökar
- 1/2-1 st squash liten gul
- 1 st fetaost (150 g) mager
- pizzakrydda
- pepparmix
- 1.5 msk olivolja
- 1.5 msk solrosfrön
Att servera till:
bulgur eller fullkornsris
grovt bröd
Gör så här
1
Skär av toppen på tomaterna och placera alltsammans i en ugnssäker form.
2
Skala vitlöksklyftorna och de övriga lökarna. Skiva vitlökarna och tryck ner dem i tomaterna. Dela de röda och gula lökarna i vardera fyra delar. Skölj och skär squashfrukten i bitar. Lägg lök och squash vid sidan av tomaterna.
3
Skär fetaosten i bitar och lägg dem på tomaterna. Krydda med rikligt av pizzakrydda och pepparmix.
4
Droppa över lite oliv-olja och strö över solros-frön.
5
Placera rätten, mitt i ugnen, 225 grader, 15-20 minuter.
6
Bjud direkt med bulgur eller fullkornsris och bröd. Välj glutenfritt bröd vid celiaki.
Glutenfritt: Uteslut bulgur som tillverkas av vete och bjud i stället fullkornsris eller potatis.