Du behöver

  • 6 st lövbiff
  • 300 g fläskfärs
  • salt och peppar
  • timjan nyrepad
  • 6 skiva bacon
  • 1.5 st rödlökar
  • smör att steka i
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 0.5 tsk kinesisk soja
  • 2 msk marsalavin eller portvin
  • 1.5 msk maizenaredning brun

Gör så här

1
Bred ut köttet på skärbräda. Smaksätt färsen med 2 krm salt och 1/2 krm nymalen vitpeppar. Repa 3-4 kvistar späd timjan och blanda in bladen i färsen. Bred den sedan med smörkniv på lövbiffarna. Rulla ihop och knyt samman varje rulle med en baconskiva. Skala och klyfta löken.

2
Bryn köttet runt om, samt lökklyftorna, i stekpanna med hög kant, i smör på hög värme. Slå på grädden och sänk till knapp medelvärme, rör i sojan och vinet, och lägg på locket. Låt bräsera 15 minuter tills färsen är färdig och köttet blivit mört. Ta upp lök och rulader, sila eventuellt skyn. Smaka av den med salt och peppar och vispa i redningen. Låt koka 1 minut och lägg så i rulader och lök igen. Servera med kokt (mandel)potatis och gärna en grönsallad bredvid.

Tillagningstid
30 minuter
Portioner
6 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows