Du behöver

  • 6-8 kycklingben
  • 2 msk rapsolja
  • 1/2 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 tsk stötta kumminfrön
  • 3-4 potatisar, tärnade
  • 1 äpple, tärnat
  • 7 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • det rivna skalet
  • av 1 citron
  • saften av 1 citron
  • 1/2 tsk socker
  • 3 burkar bönor, t ex vita, kidney och svarta (à 250 g avrunnen vikt)
  • salt och peppar

Gör så här

1
Bryn kycklingbenen i oljan och lägg dem i en kastrull. Fräs lök och vitlök och lägg i kastrullen.

2
Tillsätt kumminfrön, potatis, äpple, vatten, buljongtärning, citronskal och saft samt socker. Låt det hela bräsera i cirka 15 minuter.

3
Skölj bönorna väl och slå dem i grytan. Ge det hela ett uppkok så att det blir riktigt varmt. Smaka av med salt och peppar och servera i skålar.