Du behöver
- 6-8 kycklingben
- 2 msk rapsolja
- 1/2 gul lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 1 tsk stötta kumminfrön
- 3-4 potatisar, tärnade
- 1 äpple, tärnat
- 7 dl vatten
- 1 hönsbuljongtärning
- det rivna skalet
- av 1 citron
- saften av 1 citron
- 1/2 tsk socker
- 3 burkar bönor, t ex vita, kidney och svarta (à 250 g avrunnen vikt)
- salt och peppar
Gör så här
1
Bryn kycklingbenen i oljan och lägg dem i en kastrull. Fräs lök och vitlök och lägg i kastrullen.
2
Tillsätt kumminfrön, potatis, äpple, vatten, buljongtärning, citronskal och saft samt socker. Låt det hela bräsera i cirka 15 minuter.
3
Skölj bönorna väl och slå dem i grytan. Ge det hela ett uppkok så att det blir riktigt varmt. Smaka av med salt och peppar och servera i skålar.