Du behöver

  • 1 dl olivolja
  • 900 g gös skinn- och benfri
  • salt och svartpeppar
  • 3 st pressade vitlöksklyftor
  • 4 st tomater
  • 4.5 st vårlök eller annan färsk lök
  • 2 kruka basilika
  • timjan några kvistar färsk
  • 1 st citron
  • 1 dl pinjenötter

Gör så här

1
Pensla foliearken med lite olivolja.

2
Skär fisken i mindre bitar och fördela den på arken. Salta och peppra fisken och lägg på lite pressad vitlök. Skiva tomaterna och strimla vårlöken. Lägg grönsakerna, några basilikablad och en timjankvist på fisken, krydda med salt och peppar igen. Avsluta med att pressa över citron och ringla över lite olivolja. Vik ihop folien till paket.

3
Tillaga göspaketen i ugnen, 225 grader i cirka 15-20 minuter eller direkt på utegrillen. Rosta pinjenötterna gyllenbruna i en het stekpanna med ytterst lite olivolja, salta.

4
Servera fiskpaketen med kokt färskpotatis och de rostade pinjenötterna.


Kommentar:
Ingår i meny Midsommarmat nr 24-25/2003