Du behöver

  • 2 l hönsbuljong
  • 150 g babyfänkål
  • 200 g morötter späda
  • 150 g babypurjo
  • 250 g brysselkål
  • 1 kg gädda (urtagen)
  • 1 dl crème fraîche (15 procent)
  • 2 msk pepparrot färskriven
  • salt

Gör så här

1
Koka upp hönsbuljong i en fiskgryta. Putsa babyfänkål, morötter, purjolök och brysselkål. Placera grönsakerna under fiskgallret. Gäddan läggs hel på gallret. Stick in en termometer i gäddans tjockaste del.

2
Efter cirka tjugo minuters sjudning, eller när gäddans innertemperatur är knappt 60 grader, är fisken och grönsakerna klara. Låt crème fraichen rinna av i ett melittafilter. Smaksätt med pepparrot och salt.

3
Servera gäddan med de kokta grönsakerna, pepparrotssåsen samt smält smör och dillkokt färskpotatis.


Kommentar:
Gäddan behöver ett smakrikt vin. Jag föreslår det sydafrikanska vita vinet Simonsig Chardonnay (nr 2032, 88 kr).