Du behöver

  • 1 kg skalad fast potatis
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 tsk ljus dijonsenap
  • 2 msk hackad gräslök
  • salt och peppar
  • 600 g strömmingsfilé
  • salt
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • smör eller margarin till stekning
  • saften av 1 citron
  • det rivna skalet av 1 citron
  • 4 msk olivolja
  • 1 skivad rödlök
  • 2 msk hackad dill
  • 1/2 dl kapris
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1
1. Koka potatisen mjuk. Slå bort vattnet.

2
2. Rör ihop yoghurt, senap och gräslök. Smaka av med salt och peppar.

3
3. Lägg strömmingsfiléerna två och två med köttsidorna mot varandra. Salta och vänd i rågmjöl. Stek dem i smör eller margarin på medelstark värme cirka 3 minuter på varje sida.

4
4. Skär den nykokta potatisen i bitar. Blanda den med citronsaft, citronskal, olivolja, rödlök, dill och kapris, salta och peppra.

5
5. Servera strömming och potatissallad med yoghurtsåsen.


Kommentar:
Saft och skal av citron ger frisk smak åt potatissalladen.