Du behöver
- 1 kg skalad fast potatis
- 2 dl matlagningsyoghurt
- 1 tsk ljus dijonsenap
- 2 msk hackad gräslök
- salt och peppar
- 600 g strömmingsfilé
- salt
- 2 dl grovt rågmjöl
- smör eller margarin till stekning
- saften av 1 citron
- det rivna skalet av 1 citron
- 4 msk olivolja
- 1 skivad rödlök
- 2 msk hackad dill
- 1/2 dl kapris
- salt och svartpeppar
Gör så här
1
1. Koka potatisen mjuk. Slå bort vattnet.
2
2. Rör ihop yoghurt, senap och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
3
3. Lägg strömmingsfiléerna två och två med köttsidorna mot varandra. Salta och vänd i rågmjöl. Stek dem i smör eller margarin på medelstark värme cirka 3 minuter på varje sida.
4
4. Skär den nykokta potatisen i bitar. Blanda den med citronsaft, citronskal, olivolja, rödlök, dill och kapris, salta och peppra.
5
5. Servera strömming och potatissallad med yoghurtsåsen.
Saft och skal av citron ger frisk smak åt potatissalladen.