Du behöver

  • 500 g räkskal krossade
  • 1 bitar selleri skuren i tärningar
  • 1 st palsternacka skuren i tärningar
  • 1 st gul lök finhackad
  • 0.5 st purjolök skivad
  • 2 msk smör
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 krm vitpeppar som krossas
  • 1 krm svartpeppar som krossas
  • 2 dl vin torrt vitt
  • 1.5 l vatten
  • 5 dl grädde valfri fetthalt
  • 3 msk sherry torr
  • 1 krm kajennpeppar
  • maizenamjöl

Gör så här

1
Lägg skalen i en långpanna och rosta dem i 175 graders ugnsvärme cirka 15 minuter. Fräs rotsakerna och löken i smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt skalen, tomatpuré samt vit- och svartpeppar. Fräs allt ytterligare någon minut.

2
Slå på vin och vatten. Låt småkoka i 25 minuter. Sila alltsammans och låt vätskan koka ner till hälften.

3
Tillsätt grädde, sherry och kajennpeppar. Red av med mjöl. Låt småsjuda ytterligare 5 minuter.