Du behöver
- 500 g räkskal krossade
- 1 bitar selleri skuren i tärningar
- 1 st palsternacka skuren i tärningar
- 1 st gul lök finhackad
- 0.5 st purjolök skivad
- 2 msk smör
- 3 msk tomatpuré
- 1 krm vitpeppar som krossas
- 1 krm svartpeppar som krossas
- 2 dl vin torrt vitt
- 1.5 l vatten
- 5 dl grädde valfri fetthalt
- 3 msk sherry torr
- 1 krm kajennpeppar
- maizenamjöl
Gör så här
1
Lägg skalen i en långpanna och rosta dem i 175 graders ugnsvärme cirka 15 minuter. Fräs rotsakerna och löken i smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt skalen, tomatpuré samt vit- och svartpeppar. Fräs allt ytterligare någon minut.
2
Slå på vin och vatten. Låt småkoka i 25 minuter. Sila alltsammans och låt vätskan koka ner till hälften.
3
Tillsätt grädde, sherry och kajennpeppar. Red av med mjöl. Låt småsjuda ytterligare 5 minuter.