Du behöver

  • 1 st färsk spenat (ca 150 g)
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1.5 msk smör eller margarin
  • salt
  • 3.5 st kokta kalla potatisar
  • 2.5 st makrillfilé kryddade och rökta
  • 4 skiva grovt bröd
  • 4 msk tomat crème fraiche med

Att servera till

2 st ägg mjukkokta
4 st stora tomater

Gör så här

1
1. Skölj spenaten om det behövs. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Fräs matfettet i en traktörpanna tillsammans med vitlöken och lägg i spenaten. Låt den slakna någon minut under omrörning. Salta lätt.

2
2. Skiva under tiden potatisarna och skär fisken i bitar.

3
3. Lägg bröden direkt på tallrikarna (glutenfritt bröd vid celiaki).

4
4. Fördela spenat, potatis och fisk ovanpå. Toppa med en liten klick crème fraiche.

5
5. Servera med ägghalvor och tomater.


Kommentar:
Tips! Mjukkoka ägg så här: Lägg äggen i kallt vatten. Börja ta tiden från det att du ser första bubblan när vattnet kokar. Koka 4-5 minuter utan lock. Spola äggen i kallt vatten, så slutar kokningen och de går lätt att skala.