Du behöver

4 portioner

4 st kycklingfiléer
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar mald
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 krm kajennpeppar
2 dl vatten
1 st äggvita

Till friteringen

1.5 l olja t ex solros- eller rapsolja
salsa
3 st salladslökar
2 st päron
2 msk hasselnötsolja
2 msk citronsaft
0.5 tsk salt
3 msk bladpersilja strimlad
2 msk hasselnötter hackade

Gör så här

1
Skär kycklingen i strimlor. Krydda med salt och peppar. Blanda mjölet med bakpulver, salt och kajennpeppar. Tillsätt vattnet och vispa till en klimpfri smet. Vispa äggvitan till ett riktigt fast skum, gärna med elvisp. Vänd ner äggvitan i smeten.

2
Skölj och strimla salladslöken. Skala eller skölj, kärna ur och tärna päronen fint. Blanda oljan med citronsaft och salt i en skål. Vänd i salladslök, päron, persilja och nötter.

3
Hetta upp oljan i en fritös eller stor gryta till 180 grader. Kontrollera med en bit vitt bröd som ska få fin färg och bli knaprig på 1 minut. Doppa kycklingstrimlorna i smeten och fritera dem i omgångar 3-4 minuter. Låt den friterade kycklingen rinna av på dubbelvikt hushållspapper.

4
Servera kycklingen med salsan, bakad potatis och en blandad sallad.