Du behöver
- 400 g nötfärs
- 1 ägg
- 1 dl kesella
- 1 tsk salt
- 2 krm nymald svartpeppar
- 1/2 tsk timjan
- 2 vitlöksklyftor
- Till stekning
- 1 msk smör eller margarin
- Att servera till:
- 1 påse (400 g) ratatouille-grönsaker
- bröd t ex ciabatta
- senap
Gör så här
1
1. Blanda färsen med ett uppvispat ägg, kesella, salt, svartpeppar och timjan.
2
2. Skala, finhacka och blanda ner vitlöken i färsen.
3
3. Forma färsen till 8 tunna biffar.
4
4. Stek biffarna 3-4 minuter på varje sida i matfettet, tills de är genomstekta.
5
5. Tillaga grönsakerna enligt anvisningen på förpackningen.
6
6. Servera biffarna nystekta med grönsaker, bröd och eventuellt ris. Välj glutenfritt bröd om du har celiaki!
Tips! Riven, kokt potatis och vatten i stället för ägg och kesella gör att biffarna passar även dig som inte tål ägg och mjölkprodukter. Stek biffarna i olja och välj ett bröd som passar.