Du behöver

  • 400 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl kesella
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1/2 tsk timjan
  • 2 vitlöksklyftor
  • Till stekning
  • 1 msk smör eller margarin
  • Att servera till:
  • 1 påse (400 g) ratatouille-grönsaker
  • bröd t ex ciabatta
  • senap

Gör så här

1
1. Blanda färsen med ett uppvispat ägg, kesella, salt, svartpeppar och timjan.

2
2. Skala, finhacka och blanda ner vitlöken i färsen.

3
3. Forma färsen till 8 tunna biffar.

4
4. Stek biffarna 3-4 minuter på varje sida i matfettet, tills de är genomstekta.

5
5. Tillaga grönsakerna enligt anvisningen på förpackningen.

6
6. Servera biffarna nystekta med grönsaker, bröd och eventuellt ris. Välj glutenfritt bröd om du har celiaki!


Kommentar:
Tips! Riven, kokt potatis och vatten i stället för ägg och kesella gör att biffarna passar även dig som inte tål ägg och mjölkprodukter. Stek biffarna i olja och välj ett bröd som passar.