Du behöver

  • 1 st purjolök liten
  • 200 g champinjoner färska
  • 1 bitar laxfilé (ca 350 g)
  • 9 st tomater mjuka
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt
  • peppar
  • 1 st crème fraîche (2 dl) med franska örter

Att servera till:

pasta nykokt
morötter rårivna
citrondressing

Gör så här

1
1. Ansa, skölj och strimla purjon och champinjonerna. Bena ur, ta bort skinnet och skär laxen i tärningar. Strimla tomaterna.

2
2. Fräs purjo och champinjoner tills den vätska som bildats kokat in. Salta och peppra.

3
3. Lägg i laxtärningarna och fräs ytterligare under lock cirka 5 minuter.

4
4. Tillsätt tomaterna och häll på crème fraiche. Hetta upp laxsåsen, men låt den inte koka längre, så att fisken blir torr.

5
5. Servera direkt med nykokt pasta och en assiett med citrondressade rårivna morötter. Välj glutenfri pasta vid celiaki!