Du behöver
- 1 st purjolök liten
- 200 g champinjoner färska
- 1 bitar laxfilé (ca 350 g)
- 9 st tomater mjuka
- 1 msk smör eller margarin
- salt
- peppar
- 1 st crème fraîche (2 dl) med franska örter
Att servera till:
pasta nykokt
morötter rårivna
citrondressing
Gör så här
1
1. Ansa, skölj och strimla purjon och champinjonerna. Bena ur, ta bort skinnet och skär laxen i tärningar. Strimla tomaterna.
2
2. Fräs purjo och champinjoner tills den vätska som bildats kokat in. Salta och peppra.
3
3. Lägg i laxtärningarna och fräs ytterligare under lock cirka 5 minuter.
4
4. Tillsätt tomaterna och häll på crème fraiche. Hetta upp laxsåsen, men låt den inte koka längre, så att fisken blir torr.
5
5. Servera direkt med nykokt pasta och en assiett med citrondressade rårivna morötter. Välj glutenfri pasta vid celiaki!