Du behöver

  • 1 st rödvin flaska enkelt med låg strävhet
  • 1 st kanel rulle hel
  • 1 bitar ingefära skalad färsk
  • 1 bitar pomeransskal
  • 0.5 tsk kardemummakärnor
  • 5 st kryddnejlikor hela
  • 1 st brännvin (370 ml) okryddat
  • 250 g brun farin eller råsocker

Gör så här

1
1. Hetta upp vinet långsamt i kastrull med kryddorna. Vinet får inte koka, men lyft gärna av kastrullen och låt stå med kryddorna en stund innan de silas bort. Häll tillbaka vinet i kastrullen.

2
2. Tillsätt brännvinet och hetta upp tills det ryker, utan att koka. Blanda under tiden i sockret, rör om så att det löser sig.

3
3. Servera med mandelspån, (sultan) russin och syltade apelsinskal att lägga i. Pepparkakor med en klick roquefort är rysligt gott till!


Kommentar:
Glöggen håller fint i täckt kanna i kylen upp emot en vecka. Värm bara så mycket som går åt vid varje tillfälle.