Du behöver

  • 2 st laxskivor/bitar
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl vin torrt vitt
  • 0.25 st fiskbuljongtärning
  • 1 st lök klyfta gul
  • vitpepparkorn några
  • 1 st saffran knivsudd
  • 1 tsk matlagningsmjöl
  • 1 st äggula
  • 200 g bladspenat lättstuvad

Gör så här

1
1. Koka upp 1 dl vatten med vinet (eller lite citron), 1/4 fiskbuljongtärning, lökklyftan och några vitpepparkorn. Lägg i en laxskiva och låt den långsamt sjuda färdig.

2
2. Sila spadet, koka ihop det lite grand och vispa i matlagningsmjölet + äggula. Rör ut en knivsudd saffran i 1 msk av spadet. Vispa i 1 tsk matlagningsmjöl, det utrörda saffranet och en äggula i såsen. Vispa tills såsen tjocknar. Då är den klar.

3
Om du ändå har crème fraîche (eller matlagningsyoghurt) hemma, kan du vispa i 1 msk för avrundning. Men det är inget måste.


Kommentar:
Runda av med 1 msk Imat havregrädde om du inte tål mjölkprodukter. Red med 1 msk ljus maizenaredning vid glutenintolerans.