Du behöver
- 2 st laxskivor/bitar
- 1 dl vatten
- 0.5 dl vin torrt vitt
- 0.25 st fiskbuljongtärning
- 1 st lök klyfta gul
- vitpepparkorn några
- 1 st saffran knivsudd
- 1 tsk matlagningsmjöl
- 1 st äggula
- 200 g bladspenat lättstuvad
Gör så här
1
1. Koka upp 1 dl vatten med vinet (eller lite citron), 1/4 fiskbuljongtärning, lökklyftan och några vitpepparkorn. Lägg i en laxskiva och låt den långsamt sjuda färdig.
2
2. Sila spadet, koka ihop det lite grand och vispa i matlagningsmjölet + äggula. Rör ut en knivsudd saffran i 1 msk av spadet. Vispa i 1 tsk matlagningsmjöl, det utrörda saffranet och en äggula i såsen. Vispa tills såsen tjocknar. Då är den klar.
3
Om du ändå har crème fraîche (eller matlagningsyoghurt) hemma, kan du vispa i 1 msk för avrundning. Men det är inget måste.
Runda av med 1 msk Imat havregrädde om du inte tål mjölkprodukter. Red med 1 msk ljus maizenaredning vid glutenintolerans.