Du behöver

  • 600 g lövbiff
  • 1 st lök hackad gul
  • 2 msk matolja
  • 1 msk kalvfond eller 1
  • 3 dl vatten
  • 1 dl mellangrädde
  • 1.5 msk dijonsenap ljus
  • 1 msk maizenaredning ljus
  • 2 st saltgurkor (ca 200 g)
  • 2 msk hackad persilja
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk vitpeppar malen
  • potatis till kokning

Gör så här

1
1. Strimla biffen och bryn den i matoljan. Fräs med löken mot slutet.

2
2. Lägg över alltsammans i en kastrull och tillsätt kalvfond, vatten, grädde och senap.

3
3. Koka ihop grytan sakta i 2-3 minuter. Red av med maizenaredning.

4
4. Lägg i saltgurka, smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis. Strö lite hackad persilja över.

5
5. Servera gärna någon frukt, till exempel ett äpple, på maten.


Kommentar:
Använd Imat (havregrädde) om du inte tål vanlig grädde.