Du behöver
- 600 g lövbiff
- 1 st lök hackad gul
- 2 msk matolja
- 1 msk kalvfond eller 1
- 3 dl vatten
- 1 dl mellangrädde
- 1.5 msk dijonsenap ljus
- 1 msk maizenaredning ljus
- 2 st saltgurkor (ca 200 g)
- 2 msk hackad persilja
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk vitpeppar malen
- potatis till kokning
Gör så här
1
1. Strimla biffen och bryn den i matoljan. Fräs med löken mot slutet.
2
2. Lägg över alltsammans i en kastrull och tillsätt kalvfond, vatten, grädde och senap.
3
3. Koka ihop grytan sakta i 2-3 minuter. Red av med maizenaredning.
4
4. Lägg i saltgurka, smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis. Strö lite hackad persilja över.
5
5. Servera gärna någon frukt, till exempel ett äpple, på maten.
Använd Imat (havregrädde) om du inte tål vanlig grädde.