Du behöver

  • 5 dl fisk- och skaldjurssoppa eller fisksoppa tillagad av pulver
  • 2 st potatis cirka 100 g
  • 1 st morot cirka 60 g
  • 0.5 pkt skaldjursmix frysta

Garnering:

2 st citronklyftor
2 msk klippt gräslök

Gör så här

1
1. Häll den kylda soppan ur förpackningen i en kastrull. Eller tillaga fisksoppa enligt recept på pulverförpackningen.

2
2. Skala potatisar och morot. Riv dem grovt på rivjärn. Blanda ner i soppan och koka upp. Koka 7 minuter tills potatisstrimlorna är mjuka.

3
3. Ta soppan av plattan och lägg i skaldjursmixen som inte ska koka, endast bli varm i soppan.

4
4. Fördela soppan i varsin tallrik. Garnera med citronklyfta, som ska pressas i soppan, och gräslök. Servera grovt, osötat fullkornsbröd med ett par ostskivor till.

5

6
Hemgjord basfisksoppa:

7
Två portioner. Fräs 1/2 dl purjostrimlor i kastrull med 1 msk smör eller margarin. Rör ner1 msk vetemjöl. Späd med 5 dl fiskbuljong. Koka 3 minuter. Smaka av med salt, vitpeppar och doft av kajennpeppar.

8
Tillaga vidare som ovan. Klicka 1/2 msk crème fraîche i varje tallrik vid servering.