Du behöver

  • 600 g strömming rensad

Fyllning:

1.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
0.5 dl dill finklippt

Panering:

0.75 dl ströbröd

Gör så här

1
Torka av strömmingarna.

2
Strö paneringsbrödet över ett stort ark smörgåspapper. Lägg hälften av strömmingarna utvikta med skinnsidan neråt på ströbrödet. Strö salt, peppar och dill på köttsidan. Täck med resten av strömmingarna och tryck ihop. Vänd så att också andra sidan paneras.

3
Sätt in långpannan med 2 msk smör eller margarin i ugnen i 275 grader tills matfettet smält. Ta ut pannan och lägg fort i strömmingarna. Sätt in långpannan igen på övre falsen. Stek i 8 minuter.

4
Ta ut pannan och vänd fiskarna. Stek ytterligare 4 minuter tills strömmingarna är genomstekta och har fått färg. Ta ut pannan och servera på en gång med potatismos. Eller låt fiskarna kallna, de är goda som smörgåspålägg också.


Kommentar:
Ugnsstekt strömming är perfekt för stora satser.