Du behöver

  • 600 g mandelpotatis skalad, kokt och pressad
  • 100 g smör rumsvarmt
  • 4 st äggulor
  • salt och svartpeppar

Fyllning till sufflén:

75 g karljohanssvamp färsk eller fryst
25 g schalottenlök finhackad
smör
25 g västerbottensost riven
10 g bladpersilja hackad
salt
svartpeppar

Gör så här

1
Så här gör du:

2
Vispa potatisen med smör och äggulor. Smaka av med salt och peppar. Fräs svamp och lök i smör. Låt svalna. Tillsätt västerbottenost och persilja. Spritsa mos i välsmorda portionsformar. Lägg i en klick av svampröran. Spritsa mos ovanpå. Grädda i 175 graders ugnsvärme 15-20 minuter.


Kommentar:
Det här receptet ingår i rätten Rimmad ångpocherad torskrygg
med pytt på kålrot, salladslök och blåmusslor. Dillsmörsås och
mandelpotatissufflé av Anna-Karin Kindmark, kökschef på Färna Herrgård. Klicka på länkarna för övriga recept.