Du behöver

  • 600 g mandelpotatis skalad, kokt och pressad
  • 100 g smör rumsvarmt
  • 4 st äggulor
  • salt och svartpeppar

Fyllning till sufflén:

75 g karljohanssvamp färsk eller fryst
25 g schalottenlök finhackad
smör
25 g västerbottensost riven
10 g bladpersilja hackad
salt
svartpeppar

Gör så här

1
Så här gör du:

2
Vispa potatisen med smör och äggulor. Smaka av med salt och peppar. Fräs svamp och lök i smör. Låt svalna. Tillsätt västerbottenost och persilja. Spritsa mos i välsmorda portionsformar. Lägg i en klick av svampröran. Spritsa mos ovanpå. Grädda i 175 graders ugnsvärme 15-20 minuter.


Kommentar:
Det här receptet ingår i rätten Rimmad ångpocherad torskrygg
med pytt på kålrot, salladslök och blåmusslor. Dillsmörsås och
mandelpotatissufflé av Anna-Karin Kindmark, kökschef på Färna Herrgård. Klicka på länkarna för övriga recept.

Portioner
10 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows