Du behöver

  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1/2 litet huvud isbergssallat
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 förp (250 g) frysta små ärter
  • 1/2 tsk salt
  • pepparmix
  • 1 dl crème fraîche
  • Att servera till:
  • Grillspett med kasslerbitar och starka korvar.
  • Baguette.

Gör så här

1
Skala och hyvla morötterna i tunna skivor med hjälp av en osthyvel. Skala och hacka lök och vitlök. Skär sallaten i grova strimlor.

2

3
Bryn matfettet i en traktörpanna och fräs morötter och lök tills löken är mjuk. Tillsätt ärterna och sallaten. Salta och peppra.

4

5
Lägg lock på traktörpannan och låt rätten småkoka några minuter tills alltsammans är mjukt utan att helt ha tappat spänsten. Ta av locket och låt den vätska som bildats koka bort. Blanda ner crème fraîche och låt rätten bli genomvarm.

6

7
Servera rätten nylagad med till exempel grillspett och bröd.

8
(Bälj bröd till som passar vid ev. allergi)

Tillagningstid
20 minuter
Portioner
2 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows