Du behöver
- ca 400 g rostbiff i skivor
- ca 300 g potatissallad
- en bit pepparrot
- syltlök
- stekt, torkad lök
- vitlöksmajonnäs
- Vitlöksmajonnäs, 3-4 dl:
- 2 äggulor
- 2 tsk ljus vinäger
- 2 tsk fransk osötad senap
- 2 krm salt
- ca 1 krm mald svartpeppar
- 3 dl olja
- 2-5 pressade vitlöksklyftor
Gör så här
1
Lägg upp skivad rostbiff och potatissallad var för sig. Strö grovt riven pepparrot och stekt, torkad lök över köttet. Isbergssallad med tomater och gurka är gott att äta till.
2
3
Så här gör du vitlöksmajonäsen: Blanda allt utom olja och vitlök i en skål, matberedare, mixer. Tillsätt oljan, först droppvis sedan i en fin stråle – allt under kraftig vispning (helst med elvisp) eller med maskinen i gång. När du är färdig med majonnäsen ska den vara tjock och blank.
4
5
Rör till sist i pressad vitlök och låt det hela stå och mogna.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows