Du behöver

  • ca 400 g rostbiff i skivor
  • ca 300 g potatissallad
  • en bit pepparrot
  • syltlök
  • stekt, torkad lök
  • vitlöksmajonnäs
  • Vitlöksmajonnäs, 3-4 dl:
  • 2 äggulor
  • 2 tsk ljus vinäger
  • 2 tsk fransk osötad senap
  • 2 krm salt
  • ca 1 krm mald svartpeppar
  • 3 dl olja
  • 2-5 pressade vitlöksklyftor

Gör så här

1
Lägg upp skivad rostbiff och potatissallad var för sig. Strö grovt riven pepparrot och stekt, torkad lök över köttet. Isbergssallad med tomater och gurka är gott att äta till.

2

3
Så här gör du vitlöksmajonäsen: Blanda allt utom olja och vitlök i en skål, matberedare, mixer. Tillsätt oljan, först droppvis sedan i en fin stråle – allt under kraftig vispning (helst med elvisp) eller med maskinen i gång. När du är färdig med majonnäsen ska den vara tjock och blank.

4

5
Rör till sist i pressad vitlök och låt det hela stå och mogna.

Tillagningstid
20 minuter
Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows